Boommannetje

Wat ruikt het lekker fris in het Spanderswoud. We hebben ons het vochtige weer in gesleept, nu de zon begint te schijnen. Ik ben steeds zo lekker aan het rotzooien in mijn atelier, dat ik eigenlijk niet naar buiten wil. Maar al springend over uitstekende boomwortels en lekker diep door de blubber klossend, heb ik er toch lol in. Overal zie ik de sporen van de wandelkoorts in het bos. De paden zijn inmiddels 3 keer zo breed doordat iedereen uitwijkt voor elkaar. Kennelijk heeft de boswachter een iets te enthousiaste boom-omzager ingehuurd, want het bos ziet er niet uit met al die omgezaagde bomen. Wat een kaalslag! Daar kan ik wel iets leuks aan toevoegen, want ik heb namelijk een homp rivierklei in mij tas!

Rivierklei is wel wat anders dan steen. Wel fijn om te kneden, maar ik werk het liefst van buiten naar binnen en met klei bouw je meestal op van binnen naar buiten. De corona tijd heb ik gebruikt om super veel andere kunst vormen uit te proberen doordat ik de cursus Healing with the arts van de Universiteit van Florida heb gedaan, zie ook mijn gekke filmpje op https://nicart.nl/blog/metamorphose . Het is echt super leuk om dit avontuur samen met andere studenten te zijn aangegaan. Door alle corona maatregelen ben ik me gaan realiseren hoe kostbaar mijn longen zijn. Bij hakken en vijlen in steen komt het fijnstof echt overal terecht, in mijn kleren, haar en ook onder mijn masker. En nou is fijnstof niet echt het gezondste wat je kan inademen…. Dus ik ben steeds op zoek naar allerlei andere materialen om naast steen mee te werken.

Dit lekker frisse schoongespoelde bos na een regenbui is in ieder geval heerlijk voor mijn longen. Onze korte route duurt door mijn getreuzel heel lang. Ik stop namelijk steeds als ik leuke dingen vind zoals kiezels, mooi gevormd hout, en vooral ook bij elke tonderzwam (die op dood berkenhout groeit). Wat ik er precies mee ga doen als ik ze gedroogd heb is nog geheim, ook voor mezelf, haha. Ondertussen speuren we samen naar een geschikt plekje om mijn zwerfkunstwerkje van klei achter te laten. De boswachter blijkt alle bomen met geschikte holen te hebben omgezaagd. En dan zien we er een die hij is vergeten, met het perfecte holletje in de boom. Op vermolmd hout, liggen ook 3 dennenappels in het hol, van een eekhoorntje? Ik vorm mijn boommannetje tot het lijkt of hij bij de boom hoort. Dan laten we hem achter voor degene die toevallig in het holletje kijkt.