Holle Boom

Ik heb zin mijn tweede avontuur. Johan is aangestoken door mijn enthousiasme en wandelt vandaag met me mee. Mijn akelige bergschoenen laat ik thuis en ik loop lekker op mijn barefooth schoentjes.

We lopen met heerlijk zacht weer, maar wel in de droezel regen, door het corversbos en zien al snel een fantastisch mooi plekje voor mijn beeld. In een holle boomstam op een grote houtstapel is precies genoeg plek om de emmer om te kiepen. Maar ik graag wil nog langer oefenen om met bepakking te lopen, dus lopen we nog een tijdje door om wat te drinken bij Land en Boschzicht.

Daar lopen we Tonny, tegen het lijf, die haar groentes zelf gaat plukken. Ze vraagt meteen of ik aan het oefenen was met de focus van tai chi, namelijk rechte rug en voeten laten versmelten. Goede reminder, haha, was ik even vergeten. Ik heb er zelfs nog les in gegeven afgelopen donderdag…..We kletsen over kundalini (Tonny) en Johan over transformatie (Training die hij heeft gevolgt), super interessant.

We wandelen naar de holle boomstam en ik begin meteen. Het gaat sneller dan de vorige keer. Bijna klaar, nog een klein beetje eraf, en daar gaat het hele hoofd eraf. Door te kloppen krijg ik het er wel weer op gelukkig. Ondertussen hoor ik in de verte lawaai, lijkt wel gezang. Het blijkt een kolonne militairen te zijn die door het bos marcheren.

Ik heb weer met verschillende mensen leuke gesprekjes over dit zwerfkunst project terwijl ik bezig ben, en de boswachter fietst lachend langs. De mevrouw met de hond die bang is dat iemand dit gaat vernielen, verzeker ik dat dat geen probleem is, want zij heeft er nu toch al van genoten...